Разработчиците на условно безплатната battle royale игра Fortnite от Epic Games Studios обявиха ново музикално сътрудничество - този път с легендарната американска метъл група Metallica.

Групата ще изгрее във Fortnite днес, 13 юни, с пач 30.10 и ще бъде налична в магазина с Lords of Puppets (на разположение до 16 август), Metallica jam tracks и Metallica's Jäger 619 car kit (до 26 юни).

Fortnite Festival (аналогът на Guitar Hero) също ще даде старт на четвъртия си сезон на 13 юни с Metallica Festival Pass (платената версия ще струва 1800 B-бакъра), както и с PvP режим Music Battle за 16 играчи.

В Battle Royale ще се появи китарата Ride the Lightning, която ще ви позволи да яздите мълнии, а по средата на мача в небето ще се появи остров с плячката на Metallica и сцената на световното турне M72. За изпълнението на куестовете на Metallica в Battle Royale (до 2 юли) ще получавате емотикон и екран за зареждане, а на 18 юни в играта ще се проведе турнир, който ще ви позволи да спечелите емотикон "Bell".

Освен това в аркадната игра Rocket Racing ще бъде добавена вулканична писта "Fatal Run" с песента Fuel на Metallica като саундтрак, както и тематична верига от куестове (налична до 16 август).

Fortnite ще бъде домакин на интерактивен концерт на Metallica: Fuel. Fire. Fury от Magnopus. Музикантите ще изсвирят шест хита. Шоуто ще може да се гледа шест пъти в продължение на три дни (българско време):

  • 22 юни - в 21:00 ч;
  • 23 юни - в 00:00 ч., 06:00 ч., 17:00 ч. и 21:00 ч;
  • 24 юни - в 00:00 ч.