Flashback, класиката от зората на компютърния гейминг, появила се през 1992 г., ще има свой наследник. Заглавието, което представлява футуристичен платформър, ще бъде продължено от френското студио Microids.

Компанията, която стои зад други известни проекти като Syberia и Fort Boyard франчайзите, ще работи по изцяло нов вариант на играта. За разлика от Ubisoft, които през 2013 г. преработиха оригинала, сега програмистите на студиото ще започнат наново. Въпреки това те обещават да се върнат към корените на играта и да предоставят на геймърите редица платформър елементи и много 2D лабиринти.

Заедно със студиото в разработката ще участва и оригиналният ръководител на проекта Пол Кюисет. В социалните мрежи той споделя, че с нетърпение очаква да разкрие пред геймърите новите приключения на главния герой Конрад Б. Харт, когото не сме виждали от почти 30 години. По думите му целта е да се зарадват феновете на оригиналното заглавие, но се прави опит към играта да се привлекат много нови геймъри. Flashback 2 се очаква да дебютира през 2022-ра година.