Създателите на Microsoft Flight Simulator - Asobo Studio и Microsoft потвърдиха добрата новина, че поддръжката на шлемове за виртуална реалност ще бъде готова през декември. Една от най-популярните игри в този стил ще може да се играе по нов начин, а самото потвърждение дойде от организаторите на специална дискусия.

В нея участваха няколко разработчици от Asobo, сред които и изпълнителният продуцент Маршал Босард, който съобши, че VR версията на играта ще е открита за всички налични големи платформи.

Функционалността се тества от известно време и резултатите и реакциите на разработчиците са отлични и най-вероятно това е накарало компанията да побърза с премиерата преди празниците. Поддръжката за виртуална реалност се очаква да пристигне със Sim Update 2 и ще е безплатна за всички играчи в света на Flight Simulator.

От студиото споделят, че се вслушват в гласа на общността на играта и работят по включването на различни характеристики, които са искани от играещите. Стана ясно и, че следващото обновление, включващо цяла държава ще e за Великобритания.