Вътрешният източник AestheticGamer, популярен още като Dusk Golem, посочи, че публикацията от тайванския комитет за оценка на цифрови игри относно необявената Silent Hill: The Short Message съдържа информация за сюжета на играта и нейната визия.

Беше разкрито, че Silent Hill: The Short Message се занимава с историята на Анита - млада жена, която посещава изоставен апартамент, за да се срещне с приятелката си Майа, но която внезапно се събужда и се оказва в капан. Героинята трябва да избяга от собствените си страхове и от чудовищата, които я дебнат в коридорите, да научи скритата истина за случилото се и да се опита да избяга, преди психологическата й травма да отнеме желанието й за живот.

Припомняме, че имената Мая и Анита се появиха в описанието на Sakura, необявения интерактивен тийзър за следващото голямо заглавие Silent Hill, за което AestheticGamer публикува скрийншоти и концептуални рисунки през май.

Вътрешния източник е потвърдил, че Sakura и Silent Hill: The Short Message са една и съща игра, която е свързана с представената през октомври Silent Hill f - "изцяло нова история", развиваща се в "ужасяващия свят" на Япония през 60-те години на миналия век. Не очаквайте обаче повече подробности от AestheticGamer: "Short Message е отчасти самостоятелна игра, отчасти прелюдия. Изглежда, че тя ще излезе съвсем скоро, така че няма да разкривам повече от това, което съм съобщавал в миналото.", заявиха от изданието.

Тайванският комитет за оценка на цифрови игри разкри, че Silent Hill: The Short Message се разработва и публикува от Konami (собственик на франчайза), като се планира да бъде пусната поне на PlayStation 5.