Британското студио Inkle (популярно с игрите 80 Days, Heaven's Vault) разкри датата на пускане на музикалния си приключенски платформър A Highland Song по време на Indie World Showcase. Съобщението беше придружено от нов трейлър.

Припомняме, че за A Highland Song започна да се говори през ноември 2020 г., а пълноценният анонс дойде през февруари 2022 година. Дати на издаване не бяха разкрити - авторите тогава се ограничиха с дежурното "скоро".

Сега обаче стана ясно, че A Highland Song ще бъде пусната в продажба на 5 декември за компютри (в Steam) и Nintendo Switch. Предварителните поръчки вече започнаха за 18 долара, без да се взема предвид 10% отстъпка.

В историята на играта 15-годишната Мойра Маккинън, която живее с майка си в покрайнините на Шотландските планини, един ден получава писмо от чичо си, който я призовава да посети крайбрежието, и решава да избяга от дома, за да види морето.

"Изкачете върховете, за да се ориентирате и да решите следващата си стъпка. След това галопирайте, плъзгайте се и скачайте през долините заедно с музиката", се казва в описанието на A Highland Song в Steam.

Играчите ще прескачат върхове в ритъма на саундтрака, ще се катерят по планини, ще изследват пещери, ще намират най-добрите маршрути, ще откриват скритата история на региона и ще се справят с вятъра, дъжда, студа и глада.

Играта обещава преиграваемост (не можете да разкриете всички тайни с едно минаване), ръчно рисувани анимации, импресионистични пейзажи, динамично осветление и метеорологични ефекти. Засега играта е обявена само на английски език.