Дългоочакваната актуализация от "следващо поколение" за ролевия шутър Fallout 4 донесе повече главоболия, отколкото търсени подобрения, така че сега играчите търсят начини да върнат кръпката назад, включително и неофициални начини.

Припомняме, че пуснатият на 25 април голям пач не добави никакви съществени подобрения в компютърната версия на Fallout 4, но счупи много модове и разстрои собствениците на ултрашироки монитори с неуспешна интеграция на поддръжка за такива резолюции.

Най-лесният изход от ситуацията - да притежавате Fallout 4 в услугата GOG, която без излишни манипулации ви позволява да върнете версията на играта до по-малко актуална. За потребителите на Steam процесът е много по-сложен.

Ето защо не е изненадващо, че двата най-популярни мода за Fallout 4 в платформата Nexus Mods за последната седмица са Steam: Skip Next-Gen Update и Fallout 4 Downgrader - общо те са изтеглени над 37 хил. пъти.

Steam: Skip Next-Gen Update е за тези, които все още не са изтеглили актуализацията - модът кара Steam да мисли, че пачът вече е инсталиран - докато Fallout 4 Downgrader помага да върнете играта към версията преди актуализацията (вижте видеото за инсталация по-долу).

Bethesda все още не е коментирала реакцията на "next-gen" актуализацията за Fallout 4 (нещата не вървят гладко и в Steam Deck и на конзолите), така че не е ясно кога да очакваме официалните поправки.

Катастрофата на "next-gen" актуализацията е забележителна, защото точно сега, по петите на популярността на поредицата Fallout, много хора се връщат към игрите от поредицата и конкретно към Fallout 4. Администрацията на Nexus Mods знае това от първа ръка.