За много интересен пробив в сигурността съобщиха от Activision. Оказва се, че в един от чийтовете, които се използват масово в играта Call of Duty: Warzone е включен вредоносен код. След инсталирането на допълнителната програма, която уж трябва да помага на играчите, хакери започват на използват машините на своите жертви за добив на криптовалути.

Програмата, която се разпространява в мрежата под името Cod Dropper v0.1, обещава по-лесен просперитет в играта. Тя обаче на практика дава на хакери достъп до персоналните компютри на потребителите. Оказва се, че с това те могат да правят множество неща без знанието на играещите, но най-често инсталират на компютъра им допълнителен софтуер, който натоварва машината максимално. Тя започва да "копае" от виртуалните валути.

Всеки от персоналните компютри е способен да изкопае малко, но играта вече е свалена над 80 милиона пъти, така че чрез акумулиране може да става въпрос за много сериозни суми. Всичко става с помощ от геймърите, които са принудени при инсталирането на приложението да изключат защитите на своите машини. Според думите на предоставящите нелегалния ъпдейт - така той щял да работи по-добре.