На 15 октомври за компютри и конзоли беше пусната дългоочакваната емоционална игра Neva, създадена от испанското студио Nomada, създателите на Gris. Играта вече е достъпна в Steam, PlayStation 5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch, и веднага привлече вниманието на геймърите с уникалната си история и визуален стил.

Neva разказва историята на младото момиче Алба и нейното пътуване през красив, но умиращ свят. По пътя си тя се сблъсква с множество предизвикателства, но не е сама - тя е придружавана от любопитно вълче, което в хода на играта ще се превърне във величествен вълк. Играта предлага интуитивна бойна система, трогателен сюжет и пъзели, които ще се харесат на феновете на Gris.

Ранните оценки на играта показват силен интерес и високи оценки от критиците. Средната оценка в Metacritic е между 86 и 87%, а в OpenCritic - 87%. Рецензентите похвалиха визуалния стил, емоционално заредената история и геймплея, макар и някои да споменават за малки проблеми с темпото на играта.

Заглавието вече събира положителни отзиви и в Steam, където потребителите са впечатлени от атмосферата и визуалната презентация.