Едно от най-важните събития на Nintendo Direct през юни 2024 г. несъмнено беше The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, чисто нова игра от поредицата, която ще бъде пусната на Switch през септември тази година. Предварителните поръчки за нея вече са отворени. Специалната тематична версия на конзолата Nintendo Switch Lite: Hyrule Edition, обявена на Nintendo Direct едновременно с играта, също може вече да бъде поръчана. И играта, и конзолата ще бъдат пуснати на пазара на 26 септември.

Вероятно дизайнът на тази версия на игровата конзола ще бъде един от най-привлекателните от всички специални издания на Switch Lite. Конзолата в Hyrule Edition получава шикозно изглеждащ "златен" корпус с емблематичния герб на Хилиян на задния панел.

Бутоните и джойстиците в матово черен цвят подчертават златното излъчване на корпуса. Switch Lite: Hyrule Edition ще се предлага в комплект с 12-месечен абонамент за Nintendo Switch Online, така че собствениците на новата конзола ще могат да изпробват много от новите игри, обявени на Nintendo Direct.

В момента предварителната поръчка на Switch Lite: Hyrule Edition е налична само в Обединеното кралство, като цените започват от 209 паунда. В САЩ, ЕС и Япония всички конзоли за предварителна поръчка са изкупени.