Hello Games публикува официално допълнение към играта No Man"s Sky. То носи името Expeditions и включва редица специални експедиции. Всяка от тях се развива на различна точка от вселената и има за цел да изправи играча пред нов и по-интересни предизвикателства.

Разработчиците са наблегнали на кооперативната игра и взаимодействието между отделни играчи, а в играта има и не малко технически подобрения. След обновлението в нея вече има нов по-добър режим за преглеждане на различни тайни елементи, които се откриват по-лесно.

Играта, в която играчите могат да осиновяват извънземни като домашни любимци, сега предлага още повече причудливи същества. На лице са и още по-трудни противници, които могат да се видят и в трейлъра, публикувани от Hallo Games. Промени има в космическите кораби, както и в самия потребителски интерфейс.

Пътуването из вселената към различни планети е показано по много приятен визуален начин. Разработчиците обещават да радват геймърите с много специални мисии всеки уикенд, в които ще има разнообразни предизвикателства и награди.