Журналистът от Bloomberg Джейсън Шрайер в статия на уебсайта на изданието съобщава за отмяната на друга игра от вселената на Titanfall и Apex Legends от американския издател Electronic Arts.

Според трима от източниците на Шрайер въпросната игра е предназначена за един играч и е с кодово име Titanfall Legends (накратко TFL). Тя доскоро се е разработвала в студиото Respawn Entertainment, собственост на EA.

Твърди се, че екипът на необявения проект се е състоял от 50 души. Сега ръководството на Electronic Arts ще се опита да им намери други позиции в компанията, а тези, които не успеят, ще бъдат уволнени. Titanfall Legends не е представена официално, но още през юли 2022 г. EA и Respawn набираха хора за работа по сингълплейър "шутър от първо лице във вселената на Apex".

Ако се вярва на журналиста от Giant Bomb Джеф Груб, дизайнерът на игри Мохамед Алави е бил начело на TFL, преди да напусне EA. Играта щеше да наблегне на мобилността и стила, а премиерата ѝ беше планирана за 2024-2025 година.

Феновете са жадни за игри за един играч в Titanfall. Последната, Titanfall 2, излезе през 2016 г. и се превърна в хит, а предложеното продължение се превърна в Apex Legends Battle Royale, която стана една от най-успешните игри на EA.

В допълнение към TFL Electronic Arts отмени мобилните версии на Apex Legends и Battlefield, както и затвори Industrial Toys, студиото, което купи през 2018 г., и отложи пускането на джедайския екшън Star Wars Jedi: Survivor (също от Respawn).