Приключенският трилър Senua's Saga: Hellblade II на британското студио Ninja Theory, собственост на Microsoft, беше разкрит за първи път през 2019 г., но играта все още няма дата на излизане. Изглежда обаче, че премиерата е съвсем близо.

Преди ден официалният канал на Xbox в YouTube пусна поредната реклама на абонамента за Game Pass, която показва селекция от пуснати и все още подготвящи се за премиера игри за услугата. В едноминутното видео, което споделяме с вас, най-често се споменават най-новите версии като Hi-Fi Rush (25 януари), Minecraft Legends (18 април), Redfall (2 май) и Starfield (6 септември), но също така и Senua's Saga: Hellblade II.

Появата на Senua's Saga: Hellblade II в рекламата на Game Pass е забележителна - играта ще получи абонамент при пускането си на пазара - но в този случай, както посочи вътрешен човек от Klobrille, контекстът е важен. Факт е, че всички игри, показани във видеото за Xbox, или вече са пуснати, или се подготвят да го направят през 2023 г. Оказва се, че или Senua's Saga: Hellblade II също ще види бял свят преди края на годината, или е попаднала в този списък по недоглеждане. Последният път, когато Senua's Saga: Hellblade II беше показана, беше на презентацията State of Unreal на GDC 2023 през март. По-рано същия месец Ninja Theory представи първия дневник на разработчика от много време насам.

Senua's Saga: Hellblade II се създава за компютри, Xbox Series X и S на Unreal Engine 5. Според журналисти от Video Games Chronicle играта ще бъде пусната на пазара малко след вече споменатата Starfield.