Дейв Ошри, ръководител на издателя и разработчика New Blood Interactive, публикува в своя микроблог нови изображения и подробности за своята изометрична ролева игра, вдъхновена от първия Fallout.

Според Ошри безименната засега игра ще предложи "оживен ретро-футуристичен свят", в който ще има и летящи коли, а не само едноетажни сгради и говорещи глави в стил киберпънк. Ошри показа и първите тестове на синхронизиране на устните с речта, конвенционални и футуристични оръжия за бой от първо лице, разработване на интерфейс, базиран на обратна връзка, и дневник за водене на бележки.

Изометричната ролева игра на New Blood бе потвърдена през 2021 г. и е получила само два тийзъра за 2022 г. Ошри предупреждава, че това, което е показал, е само в процес на разработка, но производството на неговата "игра на мечтите" продължава.

Освен самия Ошри по проекта работят програмистът Адам Лако, художникът Александър Березин (известен още като Red888guns в DeviantArt) и композиторът на първия Fallout Марк Морган. До обявяването и пускането на пазара остава още известно време.