Светът на игрите се променя постоянно и все повече от тях изискват постоянна свързаност, за да могат да работят. Gran Turismo 7 няма да направи изключение. Следващата игра от популярната поредица на Polyphony Digital ще изисква постоянна интернет свързаност в сингъл кампанията си.

Това забелязаха фенове при обявяването на заглавието в блога на PlayStation, написано с дребен шрифт. Кампанията, редакторът Livery, фоторежимът, GT Café и GT Auto ще изискват връзка към PlayStation Network.

Заглавието ще е завръщане към корените на поредицата. Казуноро Ямаучи, директор на играта, споделя, че играещите ще могат да създават свои собствени уникални пътувания и невероятни автомобили. В Gran Turismo 7 се завръщат класическите писти, а също така и режимите Trial Mountain и High-Speed Ring.

Ямаучи споделя още, че играчите ще напредват и ще се състезават в отделни мисии, част от GT Café с придобиването на награди от различните състезания по света. В играта ще има отделни зони, в които ще могат да се набавят новите автомобили, наречени Brand Central и Used Car Dealership.

Gran Turismo 7 излиза на 4 март следващата година за предишното и настояще поколение на PlayStation.