Основаната през 2020 г. от съоснователя на Blizzard Майк Морхайм компания Dreamhaven Studios най-накрая представи първата си игра - оказва се, че това е кооперативното тактическо приключение Sunderfolk. Заглавието се разработва от студиото Secret Door на Dreamhaven за PC (Steam), PS5, Xbox Series X, S и Nintendo Switch, но играта ще се управлява от смартфон или таблет (вижте видеото по-долу).

По този начин авторите искат да пресъздадат преживяването от съвместната игра на настолни ролеви игри: екранът на монитора/телевизора се превръща в поле, а споменатата джаджа - в лично пространство на всеки участник (до четирима души).

Заедно играчите ще пътуват през опасни и магически земи, ще участват в походови битки и ще се връщат между мисиите в село Арден, за да го подобрят, подкарат и да изградят взаимоотношения с мирното население.

На потребителите ще бъдат дадени шест уникални класа, от които да избират (Бард, Берсеркер, Уорлок, Пиромант, Кнайв и Патфайндър). В битките няма определен ред на ходовете на играчите, така че стратегията ще трябва постоянно да се адаптира към условията на бойното поле.

Те обещават локално кооперативно изживяване, безплатно мобилно приложение (iOS/Android) за свързване с играта и битки, вдъхновени от настолните ролеви игри. Геймплей трейлър на проекта е приложен по-горе.

Очаква се Sunderfolk да бъде пусната на пазара през 2025 г. Според Морхайм играта е изпълнена с индивидуалност и чар, генерира епични моменти и не прилича на нищо, което вече се предлага на пазара.