Добра новина за всички, желаещи да играят новата Resident Evil Village, без да разполагат с достатъчно добра и съвременна компютърна конфигурация. Въпреки, че ще се възползва от най-новите технологии на AMD и Nvidia за трасиране на лъчи, тя все пак ще може да работи без тези екстри и на много слаби конфигурации. Дори геймърите, чиито конфигурации са без дискретни видеокарта ще могат да пуснат играта с вграденото видео, с което разполагат.

Играта, която бе представена наскоро от Capcom, е част от класическата поредица, изобилстваща от ужаси. Това е десетата основна част от поредицата за оцеляване, а историята и се развива веднага след тази на Resident Evil 7: Biohazard.

Стана ясно и нещо, което не бе обявено официално.Resident Evil Village ще се адаптира към различен хардуер. Причината за това е, че енджинът, с който е направена, е изключително гъвкав. Разбира се, при по-слабите машини няма да има много от ефектите и заглавието ще върви с по-малко кадри в секунда. На по-старите компютри обаче спокойно ще можем да видим стойности между 34 и 54 кадъра в секунда, както и работа в разделителна способност от 720р. За геймърите ще бъде достатъчно да имат 8 GB RAM.