Геймърското изложение Gamescom продължава и носи новини около редица игри, които геймърите очакват на пазара. Сред тях е и допълнителна информация и видео за игрите F.I.S.T.: Forged in Shadow, DOLMEN и Trepang2.

Trepang2 се определя като класически шутър от първо лице (т.нар. FPS). Играчите влизат в ролята на боец, решен да отмъсти на бившите другари за това, което са му отнели. Без много натоварваща история и с прекрасна графика, в това заглавие геймърите ще трябва да стрелят по многото нападащи ги хора и чудовища. Играта има само сингълплеър, но изглежда достатъчно увлекателна, за да спечели сърцата на много фенове на жанра. Предстои да се появи догодина.

F.I.S.T.: Forged in Shadow е доста по-различно заглавие, тъй като в него се включват антропоморфни същества. Главният герой Рейтън и mech-костюма му F.I.S.T. са оръжието, което ще ви даде възможност да се справите със ситуацията. Рейтън е тръгнал да помогне на приятел, хвърлен в затвора от потиснически режим. Играта излиза съвсем скоро - на септември за PS4 и PS5, както и за персонални компютри на по-късна дата.

DOLMEN на Massive Work Studio и Prime Matter е друго заглавие, което веднага спечели феновете с появата си. То изпраща играчите в изключително враждебен свят с името Ревиън прайм. Там те ще трябва да намерят и занесат със себе си специални кристали с името долмен. Те помагат за прехода между различни реалности и могат да революционизират пътуването в космоса.