Руското студио Owlcat Games, известно с фентъзи ролевите си игри Pathfinder: Kingmaker и Pathfinder: Wrath of the Righteous, обяви новия си проект по време на Warhammer Skulls Showcase. 

Миналата седмица Owlcat Games представи тийзър за следващата си игра, от който може да се съди, че студиото се е заело с проект в научнофантастична среда. Феновете бяха заложили на адаптацията на настолната игра Starfinder, но грешаха.

Беше съобщено, че Owlcat Games са се свързали с Warhammer 40,000 - проектът се нарича Warhammer 40,000: Rogue Trader и е първата в историята на франчайза класическа парти ролева игра с походова бойна система.

Действието на Rogue Trader ще се развива в пространството на Коронус - опасен и слабо изследван регион в покрайнините на Империята. Геймърите в ролята на свободен търговец от древна раса ще трябва да разширят границите на владенията на императора.

Героят ще разполага с колосален космически кораб с огромна мощ и неизчислим екипаж, както и с изключителни съюзници (космически рейнджър, елдарски рейнджър, бойна сестра и други).

"Проявявайте милост или презрение към поданиците си, останете лоялни към императора или се съюзете с враговете на човечеството - всяко решение и действие на свободния търговец се разнася из звездните системи, засягайки света в играта и неговите обитатели" - гласи описанието на Warhammer 40 000: Rogue Trader.

Warhammer 40,000: Rogue Trader ще бъде пусната за персонални компютри и някои неназовани конзоли. Проектът няма дата на пускане, но разработчиците вече са открили предварителни поръчки за пакети с достъп до ранни версии на играта и други бонуси.