Издателят tinyBuild и разработчиците от американското студио Redemption Road Games (Road Redemption) представиха нов трейлър на своята средновековна игра Kingmakers. Трейлърът е посветен на системата за разрушаване.

Припомняме, че в сюжета, за да променят хода на кървавата война и да предотвратят апокалипсиса, геймърите трябва да отидат 500 години в миналото, в средновековна Англия, с арсенал от съвременни оръжия.

Новият трейлър на Kingmakers трае минута и половина и показва как потребителят първо стреля по враговете на мотор, а след това се премества в танк, събаря сгради от дърво и камък и разрушава замък със залпове от голямо оръдие.

В коментарите към трейлъра играчите са възхитени от нивото на интерактивност на околната среда в Kingmakers. "Унищожимостта е по-добра от тази в Battlefield", остави TobiNoFrAg под версията на трейлъра в канала IGN.

Разработчиците добавят в своя микроблог: "В момента в играта има само един играч: "Всичко, което виждате в Kingmakers, е истинско. Ако видите сграда, можете да влезете в нея, да се биете там и след това да я взривите".

Те обещават изкуствен интелект от следващо поколение, кооперация за четирима, "безпрецедентно ниво на реализъм на героите и битките", възможност за лично участие в сраженията и даване на заповеди на войниците от птичи поглед.

Kingmakers Early Access ще стартира през 2024 г. за компютри (в Steam). От февруарския анонс насам играта е добавена в списъка с желания на повече от 560 хил. души.