Rainbow Six Quarantine бе отложена няколко пъти. Първият път това се случи заради името ѝ, тъй като трябваше да дебютира в началото на пандемията от Covid-19. След това поради различни промени, които Ubisoft направи и в самия геймплей и история, тя бе отложена още два пъти.

Разработчиците обещават да я видим в началото на следващата година, а името ѝ вече е Rainbow Six: Extraction. Тя със сигурност ще се хареса много на всички любители на книгите на Том Кланси. В нея ще видим отряд специално обучени бойци, които ще се изправят срещу извънземна вирусна заплаха.

Тази седмица се появи и ново видео, посветено на играта, което разказва повече за съдържанието ѝ. В Extraction ще има 13 типа мисии на 12 карти, които ще се променят постоянно. Геймърите ще влезнат в кожата на 18 войника с различни способности. Те ще имат достъп до над 65 различни оръжия и 25 допълнителни устройства. Враговете в играта пък ще са 13 различна типа, според изнесената информация.

Ubisoft подчертава, че всеки отряд ще има повече от 900 различни варианта, благодарение на позволените комбинации. Нещо, на което феновете на серията, държат най-много.

Tom Clancy"s Rainbow Six: Extraction излиза за Windows, PlayStation 4, PS5, Xbox One и Xbox Series X/S , както и за Google Stadia в началото на следващата година.