Последният хит за PlayStation 4, появил се малко преди премиерата на следващото конзолно поколение, Ghost of Tsushima ще има своето продължение. Миналият месец стана ясно, че то ще е под форма на специално издание, което ще идва заедно с допълнение (DLC), наречено Iki Island.

Творческият директор на заглавието Нейт Фокс и арт директорът Джоана Уонг споделят, че освен ново съдържание, изигралите играта, ще запазят своя прогрес в историята ѝ. Освен това те ще получат достъп до много нови скинове, подобрена околна среда и нови врагове. Ако я инсталирате на същия акаунт обаче, в Ghost of Tsushima ще се запазят всички персонажи, с които сте се срещали и това ще повлияе на развитието на основната сюжетна линия и прогреса ви в нея.

Отделно за Ghost of Tsushima ще се появи и специална режисьорска версия, която също ще се възползва максимално от хардуера на PlayStation 5. Променено е и поведението на конете, които вече да бъдат използвани не просто като транспортно средство, а и като нов начин за подхождане към враговете.

Създателите на заглавието уверяват, че то ще е подходящо както за геймъри, които не са се докосвали до играта, така и за тези, които вече са изиграли напълно основната кампания. Реално историята започва веднага след второто действие на Ghost of Tsushima, така че най-добрият начин ще е да я изиграете отначало.