Премиерата на Battlefield 2042 бе миналия месец, а играта бързо се прочу с множеството бъгове, допуснати при създаването си. Без дори да доближава провала на Cyberpunk 2077, играта стана обект на присмех от не малко потребители. Някои дори се отказаха да я играят и обявиха, че ще изчакат неточностите в нея да бъдат коригирани.

Само месец след премиерата EA вече обяви трето обновление, което би трябвало да внесе ред в бъркотията от бъгове в геймплея, графиката и сложните за управление менюта. С него на 2 декември Battlefield 2042 ще получи над 150 корекции, включително някои основни подобрения на потребителския интерфейс.

Геймърите ще могат по-лесно да виждат разликата между приятели и врагове по време на игра и ще могат да идентифицират свои съотборници, които могат да "съживят". Освен това за започване на сесия ще са необходими много по-малко кликвания.

Сред останалите подобрения фигурират мрежови оптимизации, които ще способстват за по-стабилна игра между повече хора. След обновлението ЕА обявява, че ще стартира седмични мисии, които ще дават допълнителни точки на играчите. Срещу тях се очаква те да получават и награди, за които подробности ще бъдат съобщени на по-късен етап.