Издателят Rogue Games и разработчиците от полското студио Plot Twist обявиха точната дата на излизане на тяхната фантасмагорична The Last Case of Benedict Fox, вдъхновена от произведенията на Хауърд Лъвкрафт.

The Last Case of Benedict Fox беше представен на Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 през юни миналата година и доскоро се очакваше да бъде пуснат през пролетта на 2023 година. Беше разкрито, че The Last Case of Benedict Fox ще бъде пусната на 27 април за компютри в Steam и EGS, Xbox One, Xbox Series X и S, както и за услугата Game Pass (на компютър и Xbox). По случай обявяването на играта бяха представени 16 минути геймплей с коментар на разработчика, който споделяме с вас.

Събитията в играта ще започнат в Бостън през 1925 година. Геймърите в ролята на самоукия детектив Бенедикт Фокс ще трябва да разгадаят мистерията на семейството му, да изследват отвъдния свят и да се борят с демон, попаднал в капана на собственото му тяло.

The Last Case of Benedict Fox предлага бойна система, вдъхновена от Souls, дълбока история, и възможността да надникнете в спомените на починалия. Демо версията е достъпна в Steam до 13 февруари.