Издателят Paradox Interactive и холандското студио Triumph Studios представиха фентъзи стратегията Age of Wonders 4 - първата от девет години насам нова игра от поредицата.

Age of Wonders 4 ще предложи на геймърите да станат владетели на магическо кралство, да владеят силата на магически книги и да се борят за бъдещето на света със завръщащите се велики крале-магьосници.

Играчите ще могат да създават свои собствени участници (външен вид, култура, умения) - от полукръгли людоеди до загадъчни елфи - и да ги трансформират с помощта на споменатите магически книги, които дават достъп и до бойни заклинания. Забележителна особеност на Age of Wonders 4 е системата на пантеона: владетелите и расите, създадени от играча, могат да се появяват в следващите игрови сесии и да действат както като съюзници, така и като врагове.

Разработчиците на Age of Wonders 4 обещават характерна смесица от 4X-стратегия и походови тактически битки в среди, вариращи от битки срещу бродещи чудовища до мащабни обсади. Играта разполага със система от сюжетни събития, редактор на светове с разнообразни пейзажи и поддръжка на персонализирани модификации.

Очаква се Age of Wonders 4 да излезе за компютри в Steam и Epic Games Store, PlayStation 5, Xbox Series X и S съвсем скоро - на 2 май.