Sony Interactive Entertainment донесе на наградите за игри 2022 новини за компютърните версии на две свои игри: екшън приключението The Last of Us Part I и научнофантастичния роулик шутър Returnal.

The Last of Us Part I е римейк на първата част на The Last of Us от Naughty Dog. Превъплъщението дебютира на 2 септември тази година за PS5 и обеща скоро след това да се появи и на компютри. Тя ще бъде пусната в продажба за компютри на 3 март 2023 година. Предварителните поръчки започнаха в Steam и EGS. Играта ще бъде "оптимизирана и подобрена" за новата целева платформа.

Що се отнася до Returnal, творението на студиото Housemarque беше пуснато за PS5 през април миналата година. За издаването на играта за компютри се говори от повече от година: проектът изтече от сървърите на GeForce Now, в SteamDB и дори на конференцията GDC 2022.

Сега Housemarque обяви, че Returnal ще се появи за компютри в началото на 2023 г. Climax Studios помага за отлагането. Те обещават "много настройки и подобрения, за да създадат възможно най-доброто изживяване".