Порталът Wccftech забеляза, че финансовият отчет на издателя Nacon за третото тримесечие на тази финансова година съдържа информация за новата дата на пускане стелт приключенска игра The Lord of the Rings: Gollum.

Проектът на Nacon и Daedalic Entertainment трябваше да дебютира на 1 септември 2022 г., но малко преди премиерата те решиха да отложат издаването с "няколко месеца". Оттогава разработчиците не са анонсирали нищо повече.

Както става ясно от документите на Nacon, на този етап е планирано The Lord of the Rings: Gollum да бъде пуснат през първата половина на следващата финансова година, т.е. между април и септември 2023 година.

По-рано беше съобщено, че The Lord of the Rings: Gollum се нуждае от допълнително време, за да бъде завършен. Журналистите от закрития майски скрининг като цяло не бяха впечатлени и дори повдигнаха въпроси относно пристрастяването към играта.

The Lord of the Rings: Gollum се създава за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Проектът ще разкаже историята на Голъм от робството в Тъмната кула до живота при елфите в Лихолесието.