Изглежда, че ремастерираното екшън приключение Shadow Man от 1999 г., излязло преди няколко години, е било само загрявка за пълноценното завръщане на франчайза - обявена е първата нова игра от над 20 години.

Проектът се нарича Shadowman: Darque Legacy и представлява приключенска екшън игра от трето лице с хорър елементи. Играта се разработва от австралийското Blowfish Studios ( популярно с Winter Ember) и се подкрепя от Valiant Entertainment, собственик на франчайза. Играчите ще могат да влязат в ролята на Джак Бонифейс, главния герой от комикса Shadowman. В Darque Legacy героят се появява само като начинаещ Shadowman - странник между световете, заклел се да пази завесата между живота и смъртта. Потребителите ще трябва да се изправят срещу злото, което заплашва всичко, за което са се борили предшествениците на Джак като Shadowman. Въпреки връзката с комиксите, историята в Shadowman: Darque Legacy е напълно оригинална.

Като Shadowman геймърите ще се движат между световете Liveside и Deadside, ще се борят с ужасни врагове (окултисти, некроманти магьосници, чудовища) и босове и ще решават уникални пъзели. Наред с другите неща, в Shadowman: Darque Legacy е обещана с увлекателна история, смразяващ кръвта ужас, бойна система с брутални удари, различни локации, система за напредък с ролеви елементи (подобрения на способностите). Shadowman: Darque Legacy се създава за компютри (Steam, Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S.

Проектът няма дата на излизане към момента. Засега в списъка на поддържаните езици е само английският.