Microsoft Publisher и разработчиците от World's Edge Studios споделиха нови кадри и подробности за Age of Mythology: Retold, обновена версия на култовата стратегическа игра, издадена през 2002 г., като част от предаването си New Year, New Age.

Разработчиците наричат Retold еволюция на оригиналната Age of Mythology и обещават, че играта ще бъде приятно откритие за тези, които тепърва се запознават с поредицата, както и за верните фенове.

Например, играчите вече ще могат да решават кога и какви умения ще се използват от тази или онази единица, а божествените сили, които в миналото бяха за еднократна употреба, сега могат да се използват многократно (след презареждането им).

Обявени са 50 мисии, нови божествени изпитания (можете да ги преминете както в сингълплейър, така и в онлайн игра) и мултиплейър за 12 души с битки в режим "1 на 1" или срещу изкуствен интелект.

Според продуцента Ернест Юен Age of Mythology: Retold е нещо повече от дефинитивно издание. Те искат да направят играта "толкова величествена, вълнуваща и красива, колкото я помните".

Освен това на Нова година New Age показаха три чудовища от Age of Mythology: Retold в почти естествен размер - Медуза, Пегас и Цербер - с помощта на технологията за добавена реалност.

Както стана известно, Age of Mythology: Retold ще бъде пусната през 2024 г. на компютри (на страницата в Steam са представени нови скрийншоти), Xbox Series X и S, както и в Game Pass (PC и Xbox).