Почитателите на книгите, филмите и игрите на Том Кланси имат повод за радост, след като Ubisoft обяви множество анонси, свързани с една от най-актуалните игри в тази насока - The Division. Най-значимата новина е, че от студиото обявиха, работата по безплатна игра във вселената на популярното заглавие.

Тom Clancy's The Division Heartland ще се разработва в партньорство със студиото Red Storm Entertainment, чийто основател е самият Кланси. Идеята е това да е самостоятелно заглавие, което ще разкрие изцяло нова перспектива към обстановката в играта. Тя ще е предназначена за персонални компютри и конзоли. Тя ще бъде налична и за облачен гейминг, а премиерата ѝ трябва да е в края на годината или най-късно в началото на следващата.

Освен безплатната игра, феновете на поредицата ще видят и такава за мобилни телефони, свързана с The Division. По този начин поредицата ще докосне и мобилните геймъри. Същевременно от компанията напомниха, че се подготвя и игрален филм по поредицата. Той ще е дело на Ubisoft Film & Television и Netflix, а в него ще видим Джейк Джиленхол и Джесика Частейн. Режисьор ще е Роусън Маршал Търбър. Съвсем скоро ни очаква и нова книга, посветена на историята в заглавието.