Fulqrum Publishing и разработчиците от американското студио Terminist Arcade обявиха датата на пускане в ранен достъп на своя sci-fi шутър с хорър елементи HYPERVIOLENT.

Когато партньорството им беше обявено през август 2021 г., HYPERVIOLENT трябваше да излезе през 2022 година. По-късно ранният достъп беше планиран за 8 септември 2022 г., но премиерата беше отложена. Беше съобщено, че оригиналната версия на HYPERVIOLENT ще бъде пусната в продажба на 6 април, ексклузивно за компютри в Steam, GOG и Epic Games Store. Съобщението беше придружено от пускането на актуализирана демо версия на играта в Steam.

В историята героят се отзовава на сигнал за бедствие от отдалечена минна колония на астероида Commodus 27-C и се сблъсква с орди от чудовища там. Играчите ще трябва да разкрият древно зло, което се крие дълбоко под земята. Играта обещава "луксозен хибрид" от 3D и пикселизирани графики, плътна хорър атмосфера, жестоки битки с екстремни нива на бруталност и комбинации от оръжия за близък бой и далекобойни оръжия, както и ролеви елементи.

При стартирането на ранния достъп HYPERVIOLENT ще предложи първите пет нива от 11 планирани, 12 оръжия, 10 врагове и двама босове. Разработчиците смятат, че всичко това ще може да занимава играчите в продължение на 4-5 часа.

До пълното пускане на играта HYPERVIOLENT се очаква да се добави още съдържание, нови механики (включително управление на космическия кораб и секциите извън него), кооператив за четирима, PvP мултиплейър и локализация.