Повече от година и половина след обявяването си ролевата екшън игра с отворен свят Assassin's Creed Codename: Red се подготвя да излезе от сенките. Ubisoft разкри окончателното подзаглавие и датата, на която ще бъде показан първият трейлър на играта.

Както стана известно, окончателното заглавие на Assassin's Creed Codename: Red се оказа Assassin's Creed Shadows. Първият трейлър на играта ще бъде пуснат на 15 май в 19:00 ч. българско време.

Видеото е позиционирано като кинематографично - с други думи, не трябва да разчитате на демонстрация на геймплейни кадри от Assassin's Creed Shadows. Плейърът на предстоящото видео е достъпен на този линк, който споделяме.

Ако се съди по описанието на трейлъра в италианския YouTube, Assassin's Creed Shadows ще бъде пуснат на 15 ноември тази година. Очаква се изданието да бъде част от платформата Assassin's Creed Infinity (кодово име) за компютри, PS5, Xbox Series X и S. Това, че Ubisoft може би подготвя кинематографичен трейлър за Codename: Red, беше разкрито от вътрешния източник Том Хендерсън миналата седмица. Според него геймплей от проекта ще бъде показан на 10 юни на изложението Ubisoft Forward.

Събитията в Assassin's Creed Shadows ще се развиват във феодална Япония, а главните герои уж ще бъдат жената шиноби Наое Фуджибаяши (дъщеря на Нагато Фуджибаяши) и африканският бежанец, изписан Ясуке, който става самурай.

Говори се, че в играта ще се наблегне на стелт с възможност за скриване на тела, скриване в трева, унищожаване на източници на светлина и унищожаване на елементи от околната среда. Геймплеят ще включва елементи, вдъхновени от Elden Ring и Sekiro: Shadows Die Twice.