Поредна кино новина, касаеща геймърите. Стана ясно, че холивудската звезда Едгар Рамирес ще играе Атлас във филмовата адаптация на Borderlands. С това актьорският състав към лентата по играта на Gearbox Software и публикувана от 2K Games, става още по-внушителен. Сред актьорите в него вече са Кейт Бланшет, Джейми Лий Къртис, Хейли Бенет, Кевин Харт и Джак Блек.

Играта, продадена в над 68 милиона копия, е една от най-успешните гейм поредици в новия век. Borderlands 2 е най-продаваното заглавие в историята на 2K, а третата ѝ част вече се радва на 12 милиона продадени копия.

Историята, с която игралите Borderlands със сигурност са добре запознати, е фокусирана върху влиятелния търговец на оръжие Атлас. Той е загубил дъщеря си, по чиито следи се впуска Лилит (Кейт Бланшет). Тя достгиа до планетата Пандора, където се съюзява с група, включваща наемен войник, тийнейджърка, учен и робот. Именно от този странен отбор зависи оцеляването на вселената.

Режисьор на филма е Ели Рот, а адаптираният сценарий е дело на Крейг Мазин, който работи и по филма по The Last of Us. Новият член на актьорския състав Едгар Рамирес пък в момента е най-разпознаван като детектива в хитовия сериал на HBO "Отмяната".