В началото на април стана явно, че премиерите на редица филми, направени по компютърни игри, се отлагат. Този път за това като цяло не се вини Covid-пандемията, въпреки че създателите им не посочват конкретна причина.

Първо стана ясно, че вместо на 3 септември, филма по Resident Evil: Welcome to Raccoon City ще видим на 24 ноември. Лентата по Uncharted пък ще излезе на екран чак на 18 февруари 2022 г., след няколко отлагания до този момент.

Според запознати причините за отлагането са други филми, които ще се появят тази есен. На 3 септември е премиерната дата и за Marvel продукцията Shang-Chi and the Legend of the Ten Ring (Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена). Това кара някои специалисти да смятат, че от Sony нарочно отлагат Resident Evil, за да не излиза заедно с филми за супергерои.

Същата е и ситуацията около Uncharted. Той щеше да се появи на 11 февруари, а за тогава са обявени още пет филма, включително Death on the Nile. И така филма, чиито снимки вече завършиха, ще видим с още една седмица по-късно.