PC Gamer забеляза, че Valve тихомълком е редактирала текста на неотдавнашното съобщение за актуализацията на мултиплейърния шутър Team Fortress 2. Геймърите побързаха с негодуванието си в различни форуми и социални мрежи.

В публикация от 9 февруари (първата в официалния блог на Team Fortress 2 от две години и половина насам) Valve обеща "пълноразмерен ъпдейт" за играта с предмети, карти, макети и "още нещо".

Феновете посрещнаха новината с ентусиазъм, но съобщението съдържаше уловка: актуализацията ще се състои изцяло от съдържание за разработчици от Steam Workshop, а не от частично съдържание. Сега Valve поясни това в текста на съобщението.

Вместо "пълноразмерна" бъдещата актуализация на Team Fortress 2 е станала "празнична", а формулировката "кой знае какво още" е заменена с "и други поправки за играта, предоставени от общността". Най-големите фенове на Team Fortress 2 не биват разочарована за първи път, но загадъчността, с която Valve редактира съобщението за анонса и изпълнението на актуализацията на съдържанието, остави лош вкус в устата на феновете.

Team Fortress 2 излиза през октомври 2007 г., а през юни 2011 г. става условно безплатна. Предстоящото обновяване на съдържанието ще бъде пуснато това лято. Заявки от разработчиците в Steam Workshop ще се приемат до 1 май.