Популярността на видео игрите продължава стремителния си възход - както по света, така и в България. Ежегодният период, наречен "Лято на игрите 2022" (Summer of Games 2022), носи на всички геймъри новини от любимите им игри и студия. Тази година и българските геймъри ще могат да се насладят на музикалното изкуство от любимите им игри.

За първи път на живо ще може да се чуе музиката от удостоената с наградата на Британската Академия (BAFTA) игра "Divinity: Original Sin 2" и световният хит, който счупи онлайн магазина за игри Steam - играта "Baldur's Gate 3".

Концертът ще се проведе на открито, като част от фестивала за млада публика на Пловдиската опера. Ще свири стандартен оркестър от 60 души, дирижиран от Константин Добройков, а световноизвестният композитор и продуцент Борислав Славов обещава да представи специална изненада на присъстващите.

"Щастлив съм, че и в родната България музиката за видео игри привлича все повече хора на симфонични концерти! Смея да се надявам, че именно тази музика ще събере "под един покрив", както нашите родители, така и всички ние, които споделяме страстта към видео игрите", коментира Борислав Славов.

През последните години изкуството и майсторството в музиката за игрите започва да се оценява на световно ниво. Събития, като полския Game Music Fest, симфонията за 30-ата годишнина на Sonic (Sonic 30th Anniversary Symphony), и концертът на Genshin Impact (2021) събират пълни зали с фенове и милиони гледания онлайн. България има един от най-успешните и установени майстори на музиката за игри, а той кани всички геймъри на 11 юни от 20:30 ч. в Държавната опера в Пловдив, където ще се състои събитието GAME MUSIC SYMPHONY.

За проявяващите интерес, билетите са могат още да се закупят в Eventim.