Известната поредица бойни игри Mortal Kombat отпразнува своята 30-годишнина миналото лято, но разработчиците от NetherRealm Studios продължават да я празнуват и да загатват за бъдещето на франчайза.

Нещо, което наподобява тийзър на Mortal Kombat 12, се появява в края на видеоклип, в който се благодари на феновете за 30-те години заедно. "Голямо БЛАГОДАРЯ от нас и намек за това, което предстои" - заинтригува създателят на Mortal Kombat Ед Бун.

Споменатият по-горе тийзър, който споделяме с вас, представлява 9-секунден поглед към пясъчния часовник отвътре. Последната от песъчинките, падаща отгоре, е показана в близък план, преди да експлодира, като при това напълно се разцепва. Какво точно означава това - намек за развитието на сюжета на франчайза, тийзър за Мултивселената, метафора за края на чакането или нещо друго - не е ясно, но феновете на Mortal Kombat явно са заинтригувани и вече спекулират.

Фактът, че следващата игра от поредицата ще бъде Mortal Kombat 12, е официално известен. Като част от февруарския финансов отчет това беше потвърдено от Warner Bros. Discovery на Дейвид Заслав. Тогава ръководителят заяви, че Mortal Kombat 12, заедно с Suicide Squad: Kill the Justice League (тя беше отложена няколко месеца по-късно за 2024 г.), е премиерата на настоящата година.

Според слуховете пълният анонс на Mortal Kombat 12 може да се състои по време на непотвърдената презентация PlayStation Showcase през май, а премиерата на играта се очаква през септември.