Докато чакаме следващото представяне на амбициозния криминален трилър с отворен свят Grand Theft Auto VI от Rockstar Games, дебютният трейлър на играта постави впечатляващо постижение.

Припомняме, че в началото видеото постави рекорд по брой гледания (90,4 млн.) и харесвания (8,9 млн.) през първите 24 часа сред трейлърите на игри, както и стана най-гледаният през първите 24 часа немузикален видеоклип в историята.

В средата на декември, 11 дни след премиерата си, дебютният трейлър на GTA VI достигна 150 милиона гледания. Бяха необходими още шест месеца и половина, за да може видеото да достигне следващия голям етап. Както посочва Game Rant, седем месеца и осем дни след премиерата си, на 13 юли 2024 г., първият и засега единствен трейлър на GTA VI надхвърли 200 милиона гледания в YouTube.

За сравнение, първият трейлър на GTA V е натрупал 111,5 милиона гледания за почти 12 години. За достигането на тази цифра спомогна включително и рязкото повишаване на интереса на фона на следващите трейлъри преди пускането им в продажба, какъвто GTA VI все още не е имала. Форумът ResetEra отбеляза също така, че гледанията на един дебютен трейлър на GTA VI надхвърлят общия резултат (около 165 млн.) на всички видеоклипове на Red Dead Redemption 2 от официалния YouTube-канал на Rockstar.

GTA VI ще бъде пусната на пазара през есента на 2025 г. за PS5, Xbox Series X и S. Събитията ще се развиват в държавата Леонидас, а играчите ще влязат в ролята на престъпниците Джейсън и Лусия. Обещават се "най-големия и най-достоверния свят" в историята на поредицата.