Humble Games обяви, че подпомага базираната в Тайланд Squid Shock при издаването на дебютния им проект - пъстрата Bo: Path of Teal Lotus, вдъхновена от японския фолклор.

Събитията в нея се развиват в мистериозен свят на митове и легенди. Играчите ще влязат в ролята на небесното цвете Бо, което е слязло от небесата като лисица йокай, за да изиграе ключова роля в древен и мистериозен ритуал.

Геймърите ще трябва да използват легендарния трансформиращ се жезъл, за да скачат и да се плъзгат по неземното царство с акробатична грация и ловкост, и да се справят с враговете.

Играта обещава свързани и разнообразни локации, ръчно рисувани пейзажи от сънища, традиционна анимация кадър по кадър, странни и очарователни съюзници йокаи, огромни босове от японски легенди и отзивчиво управление.

По отношение на геймплея Bo: Path of the Teal Lotus най-много напомня на Hollow Knight. Освен това авторите са се вдъхновили от Okami, Celeste и няколко аниме заглавия, сред които Gone with Ghosts, Princess Mononoke и Demon Slayer.

Очаква се Bo: Path of the Teal Lotus да бъде пусната през 2024 г. във версия за компютри (в Steam). През март 2022 г. Bo: Path of the Teal Lotus успешно преминава през Kickstarter, където играчите финансират версия за Nintendo Switch. Когато бяха попитани за това, Humble Games заявиха, че все още не са готови да говорят за конзолно издание.