Представяйки най-бруталното от гангстерския свят, играта Far Cry 6 включва и доста кървава традиция от Южна Америка - бой с петли. Този факт меко казано не се приема добре от световната организация, защитаваща правата на животните PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Нейни служители са се обърнали с официално искане към Ubisoft за премахването на мини игрите във Far Cry 6, включващи бой с петли.

"Петлите в тези боеве са въоръжени с остриета, които проникват през костите и причиняват мъчителни и смъртоносни рани", заявяват от организацията.

Според PETA превръщането на ужасяващ кървав спорт, като боя с петли във видеоигрови мач в стила на Mortal Kombat е много далеч от истинска иновация. PETA Latino приканва Ubisoft да замени тази осъдителна мини игра с такава, която не възхвалява насилието.

Това не е първият път в който от организацията възразява срещу подобни елементи в игри. PETA вече се обяви срещу лова на китове в Assassin's Creed 4: Black Flag. Миналата година организацията също така издаде и специално ръководство за "етичен начин на игра" за Animal Crossing: New Horizons.