Френският блогър и dataminer j0nathan, специализиран в игрите на Ubisoft, сподели потенциални подробности за платформата Assassin's Creed Infinity, с която компанията свързва бъдещето на франчайза.

Припомняме, че Assassin's Creed Infinity (както е кодово му име) се позиционира като универсална платформа за игрите от поредицата. Чрез нея геймърите ще преминат през новите издания (Red и Hexe, Invictus) и ще се запознаят със събитията от "модерния" антураж на поредицата.

През февруари информатора Том Хендерсън съобщи, че Infinity ще включва премиум магазин с козметични предмети и пропуски за битки за всеки герой със собствена история и награди. На другия ден j0nathan потвърди, че Infinity ще изобилства от микротранзакции и уж ще предлага и месечен абонамент - източник на блогъра каза, че това все още не е доказано.

Твърди се, че този абонамент ще прилича на Game Pass и ще включва достъп до всички стари заглавия на Assassin's Creed, бъдещи DLC, ексклузивен поглед/предмет веднъж месечно и т.н.

Блогърът добавя, че споделя тази непроверена информация в опит да провокира негативна реакция на феновете и да накара Ubisoft да преразгледа монетизирането на Assassin's Creed Infinity, преди да е станало твърде късно.

Assassin's Creed Infinity ще бъде пусната на пазара тази есен едновременно с Assassin's Creed Codename: Red - ролева екшън игра с отворен свят, чието действие се развива във феодална Япония. Геймплейна демонстрация на играта се очаква на изложението Forward на Ubisoft през юни.