Въпреки че PlayStation 5 е дефицитна стока и продажбите на новата конзола на Sony не успяват да задоволят търсенето, тя продължава да постига рекорди по закупени от клиенти бройки. Според официалните данни компанията е пласирала над 7,8 милиона бройки от PS5 за първото тримесечие на тази година.

На практика това означава, че новото поколение вече подобрява рекорда на предшественика си. За първото тримесечие на новата година, след която бе представена, PS4 e продадена в 7.6 милиона бройки.

За разлика от ситуацията при нея, интересът към новото поколение конзола е много по-голям. На пазара все още има недостиг от PS 5, а само за предишното тримесечие са продадени още 3,3 милиона конзоли. В ситуация на глобална пандемия и недостиг на части, PlayStation записва и рекорд за всички времена. Компанията има 25, 04 щ. доларa милиарда приходи за фискалната 2020 година. Това е едва вторият път, в който дъщерното дружество на Sony прескача бариерата от 20 милиарда щ. доларa. Подобрението обаче е чувствително, след като през 2018 г. компанията е генерирала приходи 20,84 милиарда щ. доларa.

Интересна подробност към финансовите данни е продажбата на нови 5,8 милиона бройки PS4, с което в глобален мащаб те са 115, 9 милиона щ. доларa. Същевременно огромна част от оборота на Sony e от продажби на игри за старото поколение конзоли - цели 13,71 милиарда щ. доларa през PlayStation Store.