Разработчиците на имитационната състезателна аркада Bloodborne Kart бяха принудени да се отърват от всички елементи на Bloodborne и да отложат издаването по искане на Sony. Сега проектът има ново лице и дата за своята премиера.

FanSoftware, неофициално студио, ръководено от програмистката Лилит Валтер, обяви, че в резултат на намесата на японската платформа Bloodborne Kart се е превърнала в Nightmare Kart.

Новата, юридически различна версия на играта ще предлага 20 състезатели (срещу 12-те на Bloodborne Kart), същите 16 карти, сингъл плейър кампания с босове и състезателен боен режим.

След трансформацията си в Nightmare Kart състезателната аркадна игра на FanSoftware запазва разпознаваеми елементи като ретро естетика и основни механики на геймплея, но дизайнът на героите и музиката очаквано са променени. Разработчиците не споделят информация за сюжетната предистория на събитията в Nightmare Kart, но можете да видите обновения вид на играта в анонсиращия трейлър (приложен към новината).

В допълнение към новото лице на играта трейлърът разкрива и нейната дата на излизане. Bloodborne Kart трябваше да бъде пусната на 31 януари, а Nightmare Kart ще бъде пусната на 31 май в Steam и itch.io. Проектът ще се разпространява безплатно.

Преди да изпадне в немилост пред Sony, Team Walter пусна (без никакви проблеми от страна на платформата) фенски демейк на Bloodborne - Bloodborne PSX - с редица отклонения от оригиналната игра.