Изминаха почти четири години от излизането на Mafia: Definitive Edition и изглежда, че издателят и разработчик 2K подготвя следващия римейк. Това разкри аниматорът на заснемането на движението Брет Шуп в своята автобиография. MP1st отбеляза, че Шуп наскоро е актуализирал страницата си в LinkedIn, където е изброил няколко проекта в рамките на 2K, в които е участвал от февруари 2022 г. насам.

В допълнение към вече потвърдените нови Mafia и BioShock, Шуп споменава отменена игра на Supermassive Games с кодово име Erebus, два необявени проекта (единият от които спортен) и някакъв римейк.

Забележително е, че след като страницата на Шуп в LinkedIn беше забелязана от медиите, аниматорът побърза да редактира списъка и премахна от него споменатите римейк и проект на Supermassive Games. Не е ясно какъв неуспешен проект е крила Supermassive Games, която заедно с 2K издаде хоръра The Quarry, под името Erebus, но Erebus (Еребус) е името на гръцкия бог на мрака и името на един от най-активните вулкани на Земята.

Що се отнася до римейка, каталогът на 2K е богат, а феновете в Reddit са с широко отворени очи: първият BioShock, втората Mafia, The Darkness, залепена за конзолите от предпоследното поколение, прекратеният Spec Ops: The Line, оригиналният XCOM и т.н.

Като се има предвид (бавното) приближаване на новата част, римейкът на BioShock би се вписал съвсем органично в графика за издаване на 2K. Как би могла да изглежда една игра от 2007 г. на Unreal Engine 5, още през 2021 г., демонстрира блогърът noodlespagoodle.