Както беше обещано, на 1 юни Meta показа нови заглавия за своите VR устройства, включително Quest 3, по време на Quest Gaming Showcase 2023. Редакционният ни екип събра на едно място всички основни анонси в тази новина.

VR ролевата екшън игра Asgard's Wrath ще получи продължение през зимата на 2023 г. Asgard's Wrath 2 за Quest 2 и 3 обещава повече от 60 часа кинематографично разказване на истории, изследване на местности и интензивни битки. На представянето бяха показани трейлър и геймплей демонстрация.

Шпионската пъзел игра I Expect You To Die 3: Cog in the Machine ще бъде пусната преди края на тази година в Steam, Quest Pro и Quest 2. Представянето беше ограничено до едноминутен геймплей трейлър.

Ролевото приключение Vampire: The Masquerade - Justice ще ви позволи да изследвате Венеция като вампир. То излиза през есента за PS VR2 и Quest (2 и 3). Съобщението беше придружено от едноминутен трейлър с кадри от геймплей.

Емблематичното интерактивно пъзел приключение The 7th Guest ще се прероди като The 7th Guest VR за компютри в Steam, Quest Pro, Quest 2 и Quest 3 преди края на годината. Трейлърът на съобщението е приложен.

Шутърът Bulletstorm от People Can Fly ще получи VR версия до края на годината благодарение на Incuvo (известни с Green Hell VR). Bulletstorm VR се създава за компютри, PS VR2, Quest Pro и Quest 2.

Assassin's Creed VR има финално заглавие, дата на издаване и списък с платформи. Играта ще бъде пусната преди края на годината за Quest Pro, Quest 2 и Quest 3. Пълното съобщение ще бъде публикувано на 12 юни в Ubisoft Forward.

Новият проект беше обявен от дизайнера на игри на White Owls, Inc. Хидетака Суехиро, създател на Deadly Premonition. Death Game Hotel е игра за Quest Pro и Quest 2 за таен турнир, в който участниците поставят частите на тялото си на картата.

В допълнение към изброените по-горе игри в Meta Quest Gaming Showcase 2023 бяха представени и редица други проекти:

- Танцовата ритмична игра Samba de Amigo ще получи версия за Quest 2 и Quest Pro през есента;

- Schell Games разработва вампирската хорър игра Silent Slayer: Vault of the Vampire за Quest 2 и Quest Pro;

- Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord, Stranger Things VR и Arizona Sunshine 2 получават нови трейлъри;

- Фентъзи приключението Dungeons of Eternity ще бъде пуснато за Quest 2 и Quest Pro до края на 2023 г;

- Трейлър за обявяване на конкурентната PvP стратегия Demeo Battles;

- PowerWash Simulator ще получи версия за Quest 2 и Quest Pro. PowerWash Simulator VR ще бъде пуснат преди края на годината;

- Attack on Titan VR: Unbreakable за Quest 2 и Quest Pro ще бъде отложена за зимата;

- Шутърът с изкривяване на времето We Are One вече е наличен за Quest 2 и Quest Pro

- UNDERDOGS, футуристичен екшън с бойни роботи, чието действие се развива през ХХІ век, беше обявен за компютри, Quest Pro, Quest 2 и Quest 3. Изданието се очаква в началото на 2024 година.