Запалените ретро геймъри от Noclip Studio публикуваха в канала си в YouTube дълга демонстрация на геймплея на Ravenholm, разклонението на Half-Life 2 на Arkane.

Какво всъщност е Ravenholm (Half-Life 2: Episode 4) Noclip разкри през пролетта на 2020 година. След това екипът сподели няколко откъса от играта, които продължиха няколко минути, а сега показа почти час геймплей.

Геймърите влизат в ролята на Ейдриън Шепърд от Opposing Force към Half-Life, а един от главните герои в играта трябва да се превърне в бащата Грегъри, любител на експериментите върху главоблъсканицата. Една от основните характеристики на Ravenholm е механиката за взаимодействие с електричеството: героят може да решава пъзели и да поставя капани на враговете, като затваря електрическата верига.

Проектът Ravenholm е разработен между 2006 и 2007 година. Новината за отмяната му дойде като шок за Arkane Studios. Екипът набързо сглоби няколко завършени мисии, които може би виждаме в клипа, с надеждата да убеди Valve, но за сега това е напразно.