В рамките на своята рубрика IGN First порталът IGN представи ексклузивно видео за Dragon's Dogma II с геймплей за героя на "един от най-уникалните класове в екшън ролевите игри с отворен свят".

Става дума за Трикстера - помощна специализация, която е ексклузивна за Dragon's Dogma II. Оръжието, с което разполага героят от този клас, нанася малко щети на враговете, но може да създава илюзии.

Например магьосникът може да призове свое копие, което да бъде атакувано от враговете, или да създаде астрална проекция, която да разузнава района, но героят е изключително уязвим в състояние на транс. Освен това магьосникът е в състояние да създаде илюзия за каменна стена или твърда повърхност, която е невъзможна за преминаване от враговете - комбинацията от умения ще накара чудовищата буквално да се хвърлят от скалите. И накрая, арсеналът на магьосника включва способността да извиква образа на огнедишащ дракон, за да плаши враговете, както и способността да нанася временен бонус към щетите на съюзниците.

Авторът на IGN нарича магьосника своеобразен пацифист и може да е трудно да се адаптирате към неговия стил на игра. На журналиста е бил даден само един час, за да овладее професията на илюзиониста в Dragon's Dogma II.

Очаква се играта да бъде пусната на 22 март 2024 г. за компютри (в Steam), PS5, Xbox Series X и S. Проектът ще струва 70 долара, ще защита Denuvo и поддръжка на трасиране на лъчи.