След многобройни отлагания игровата конзола Analogue Pocket най-сетне има точна дата за дебют на пазара. В имейл, който компанията изпрати до тези, които са поръчали предварително портативната конзола, Analogue обяви, че ще започне да доставя устройството на 13 декември. Очаква се повечето предварителни поръчки да бъдат изпълнени до края на годината.

Уникалното на новата конзола е, че тя предлага възможност за геймърите да играят на нея заглавия за ретро моделите като Game Boy, Game Gear, Neo Geo Pocket Color и Atari Lynx. Разработката на джаджата отне доста време и тя трябваше да стигне до клиентите си още през 2020 година.

Портативната конзола, която се продава за 199 долара, бе забавена заради пандемията и много други проблеми около производството и доставките. Очевидно все още има неясноти около модела, защото той не може да бъде закупен в момента от сайта на компанията. Интересът към него е много голям и създателите му дори бяха наложили ограничение от максимално две бройки, които може да вземе един клиент.