Един от най-успешните ексклузиви за PlayStation 4, играта Days Gone, ще се появи и за персонален компютър. Това стана ясно след интервюто на изпълнителния директор от игровото подразделение на Sony Джим Райън за списанието GQ.

Видеоиграта, която е дело на студиото SIE Bend, представлява увлекателен приключенски екшън. Тя се развива в пост-апокалиптичен свят. Историята ви поставя в ролята на рокера Дийкън. Той кръстосва щата Орегон, две години след началото на пандемия, превръщаща заразените в зомбита. Основната му цел е да намери съпругата си, с която се разделя в първите дни след началото на извънредното положение.

В сюжета се вплитат много герои, личната история на рокера, който е служил в Афганистан, както и врагове, далеч надхвърлящи бродещите зомбита. Играта предлага отворен свят, в който се комбинира много шофиране из пустеещите пътища на Орегон, разнообразни бойни техники, загадки и интегриране в различни общности, опазили се от заразата. В играта има много екшън елементи, престрелки, преследвания и трябва да сте доста ловки, за да успеете. Основното, което отличава Days Gone, обаче е историята и потапянето в атмосферата, която е пресъздадена чудесно.

Играта е поредният ексклузив за PS4, който се появява и за персонален компютър, но със сигурност няма да е последният. След Beyond: Two Souls Heavy Rain и Detroit: Become Human на Quantic Dream, Death Stranding на Kodjima Productions и Horizon: Zero Dawn на Guerilla Games, явно в следващите месеци ни очакват още игри, които ще видим за друга платформа. Според Джим Райън това е напълно възможно заради пътя, който са извървели игрите от PS4 поколението в техническо отношение, особено през последните години. И след всичко това много геймърси си задават въпроса: Можем ли скоро да видим и The Last of Us за персонален компютър?