Разработчиците от студиото Rare представиха кинематографичен трейлър за последното приключение от шестия сезон на Sea of Thieves - Lost Sands. Събитието, което ще позволи на играчите да повлияят на развитието на историята, ще се проведе от 26 май до 9 юни.

В четвъртото приключение за сезона играчите ще определят съдбата на аванпоста Златни пясъци, който е унищожен от Мъглата на прокълнатите. Изборът им ще бъде да възстановят аванпоста заедно с Мерик, ръководител на търговската компания "Зовът на ловеца", или да се борят с Костите на жътваря и да осуетят плановете за възстановяване на острова. Какво ще се случи по-нататък, зависи от това коя фракция ще постигне по-голям успех.

За да започнат приключението, играчите трябва да разговарят с Ларина и да изберат една от двете възможности - Пътя на ловеца или Пътя на слугата. Потребителите ще могат да помагат за възстановяването на аванпоста по различни начини, включително като даряват плодове, щайги, платове, бутилки и съкровища от Костите на мъртвеца.

Привържениците на втората фракция трябва да търсят и унищожават източниците на зелена мъгла, разположени в близост до заставата, като освобождават свръхестествена енергия и по този начин ускоряват унищожаването на Златните пясъци, както и да крадат запаси, предназначени за Мерик, и да ги доставят на Слугата на пламъка.

Първото приключение от шести сезон, Shrouded Islands, се проведе от 17 февруари до 3 март. От 24 март до 7 април геймърите можеха да участват в Forts of the Forgotten, а от 21 април до 12 май - в The Shrouded Deep. В третото събитие, което стартира по същото време като пътуването "Легенда за завесата" за легендарните пирати, потребителите търсеха артефакт, който им позволява да призоват мощно същество. На 17 май Sea of Thieves стартира първата си мистерия - нов тип събитие, в което развитието на историята зависи от общите усилия на играчите.

Sea of Thieves беше пусната за персонални компютри, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S. Играта е налична и в библиотеката Xbox Game Pass. През октомври миналата година екшън играта е имала повече от 25 милиона потребители. През април тази година разработчиците разкриха, че 4% от играчите са успели да постигнат статут на легендарни пирати.