THQ Nordic и разработчиците от българското студио Haemimont Games представиха нов видеоклип за създаването на тяхната походова тактическа ролева игра Jagged Alliance 3.

Както отбелязаха THQ Nordic и продуцентът на Jagged Alliance 3 Павел Пейчев, основната молба на феновете към разработчиците на продължението на култовата поредица е "Просто не го проваляйте". Ветеран от франчайза е повикан да помогне. Става дума за известния дизайнер на игри Иън Къри, който е в основата на Jagged Alliance и ръководи разработването на първите две части. Той участва в проекта "от първия ден".

Според Къри той е приел поканата на THQ Nordic да си сътрудничи по трилогията едва когато е разбрал, че Haemimont Games искат да направят духовен наследник на Jagged Alliance 2.

Като сценарист на Jagged Alliance 3, Къри помага за историята, куестовете, героите, наемниците и диалога. Дизайнерът на играта се гордее с работата, която е свършил по системата за разговори с NPC, която е много по-задълбочена. Къри добавя, че всеки Jagged Alliance трябва да има глобален стратегически слой, солиден тактически геймплей, взаимодействие с героите и история. Служителите на Haemimont, които са фенове на поредицата, също разбират това.

Очаква се играта Jagged Alliance 3 да излезе през 2023 г. за компютри в Steam. Обещани са драматична история с отворен край, любими на феновете наемници и възможност за онлайн съвместна игра.